Tein vähän tutkimustyötä näin aamusta kun ei muutakaan tekemistä tässä ole... ja törmäsin tälläiseen aiheeseen kun "internet riippuvaisuus"... Luettuani kirjoituksen peliriippuvaisuudesta ja sen aiheuttamista (WOW:in) kuolin tapauksista ja muista sen kohdalla olevista laiminlyönneistä sun muista sain kipinän kirjoittaa nettiriippuvuudesta...

Eli siis...

Nykyään melkein jokaisella meistä on kotonaan internet , tai on ainakin mahdollisuus päästä internettiin esim nettikahviloissa sun muissa paikoissa. Näin heti alkuun voin kertoa että kirjoittaja itse on suuri netin kuluttaja , ja addiktoitunut siihen myös.

Jos unohdetaan internetin kohdalla nettipelaaminen ja muut pelaamiseen liittyvät asiat, ja keskitytään ihan internetin perus käyttöön niinkuin pikaviestit(Messenger , Chätit) Blogit (Pointblog , Blogger) Uutiset , Sää , Viihde ( YouTube , Naurunappula ) yms tälläinen. Kuinka addiktoivaa voi olla internetin käyttö ja onko se vaarallista. 03.02.2010 YLE:n sivuilla julkaistussa uutisessa oli aiheena Nettiriippuvuus ja masennus. Brittiläiset tutkijat olivat tutkineet 1300 brittiläisen netin käyttäjän kohdalla että onko internetin liika käytöllä ja masennuksella yhteys... tulos oli tämä : "1,2 prosenttia oli tutkimuksen mukaan internet-riippuvaisia. Heillä esiintyi myös muita enemmän masennusta. "

Catriona Morrison sanoo Psychopathology lehdessä näin tutkimuksestaan: " Tutkimus vahvistaa yleisiä käsityksiä siitä, että sosiaalisia kontakteja korvaavien verkkosivujen liikakäyttö on yhteydessä psyykkisiin ongelmiin"... Mutta Morrisonin mukaan tutkimuksen perusteella ei pysty arvioimaan sitä, johtuuko masennus internetriippuvuudesta vai toisin päin. Myös Psykiatri Pinhas Dannonin mukaan noin kymmenen prosenttia verkon käyttäjistä on alttiina addiktiolle, joka voi johtaa ahdistukseen ja vaikeaan masennukseen.

Tässä 10 yleisintä netissä riippuvuutta aiheuttavaa aihetta:

1. keskusteluriippuvuutta (chat, myös kännykällä)
2. nettipeliriippuvuutta
3. nettirahapeliriippuvuutta
4. nettiseksiriippuvuutta (myös puhelimitse)
5. nettiseurustelua (dating)
6. verkkoyhteisöriippuvuutta
7. informaatioriippuvuutta
8. surffailuriippuvuutta
9. mobiiliriippuvuutta
10. yleinen tietokoneriippuvuus


Psykiatri Phil Dannonin mukaan internet-addiktion oireet eivät ole selkeitä ja niitä on lisäksi vaikea diagnosoida. Oireita voi olla unettomuus, ahdistus siitä, ettei pääse verkkoon, eristyneisyys perheestä ja ystävistä, työhaluttomuus ja vaikeat masennuskaudet.

Itse olen hyvin riippuvainen netistä , ja sen tarjoamista mahollisuuksista jutella ja pelailla yms. Pikaviestimet eli esim messenger on todella kovassa käytössä , niinkuin myös sivustot mihin voi lisäillä omia kuviaan ja kommentoida muiden käyttäjien kuvia. Samoin myös nettipelaaminen on lähellä sydäntä.
Koitin löytää internetin aiheuttamia kuolintapauksia yms tälläisiä mitä World of Warcraft peli oli saanut aikaiseksi(ehkä väärin muotoiltu) mutta en löytänyt..

Mutta ainakin se on varmaa että ihminen on niin monimutkainen olio , että se voi jäädä koukkuun ihan mihin vain..Tiedä sitten siitä että aiheuttaako se masennusta tai muita psyykkisiä "sairauksia" mutta riippuvaisia ihmiset tänäpäivänä ovat.Eivät ehkä kaikki , mutta mielenkiintoista olisi nähdä miten ihmiset pärjäisivät ilman internettiä vaikka kuukauden tai edes viikon...varsinkin vakavasti addiktoituneet... :)

Mielipiteitä saa laittaa kiitoksia vain :P


Ja koittakaa miettiä että miten te pärjäisitte jos viikoksi otettaisiin teiltä internet pois käytöstä ja miten se vaikuttaisi elämäänne :)